Foto akademija / Kurs fotografisanja

Foto akademija – Kurs fotografije / Banja Luka

 

Kurs fotografije - skola- radionica - foto


 

Cilj naše Foto akademije Mrđenović je da u vama pobudimo sklonosti i razvijemo i proširimo znanje, bilo da vam fotografija postaje profesija ili pasija.

Danas se i kod nas postavljaju vrlo veliki zahtjevi profesionalnoj fotografiji, bilo da je riječ o tehničkoj ili novinskoj fotografiji, ili fotografisanju ljepotica, turističkih motiva, proizvoda… A da bi se napravila dobra fotografija iz bilo koje oblasti njene primjene, ona mora uvijek na neki način da bude nova, da se razlikuje od hiljade i hiljade sličnih, da pruži novo saznanje o jednom predmetu ili čovjeku i da pobudi interesovanje. Čovjek s fotoaparatom je prinuđen da budno prati fotografiju u tehničkom i kreativnom pogledu i da stalno uči i saznaje. Mehanička i optička svojstva modernih fotoaparata nam pojednostavljuju rad i osiguravaju maksimalan kvalitet.

Do osnovnih znanja rukovanja fotoaparatom i tehnički dotjeranih fotografija lako je doći. Međutim, napraviti fotografiju koja će se svojim likovnim kvalitetima znatno razlikovati od bezbroj sličnih – izuzetno je teško. Može se slučajno napraviti uspjela fotografija, ali u najvećem broju slučajeva ona je rezultat pouzdanog i sigurnog znanja – svestranog poznavanja kreativnih i tehničkih mogućnosti fotografije i munjevitog reagovanja apsolutno tačnim elementima fotografisanja.

To je i cilj i zadatak naše Foto akademije. Da u vama pobudimo sklonosti i razvijemo i proširimo znanje, bilo da vam fotografija postaje profesija ili pasija – najljepša zabava u slobodnim časovima i likovno sredstvo za izražavanje svojih skrivenih umjetničkih sklonosti, koje više-manje svaki čovjek nosi u sebi.
Svjesni smo koliko je danas fotografija sve popularnija i da je sve više zastupljena u svim segmentima našeg društva, a potražnja za profesionalnim fotografima nikada veća.

Kao osnivač i predavač Foto akademije Mrđenović svoje dugogodišnje iskustvo i rad u svijetu portretne i komercijalne fotografije koje traje već preko 17 godina i preko 20 godina u oblasti web/grafičkog dizajna ću rado i nesebično prenijeti i interpretirati kao i do sada u svim održanim predavanjima o fotografiji kroz mnoge radionice, kurseve i konferencije u poslednjih 10 godina. U Foto akademiji baziraćemo se najviše na praktični rad, psihološki pristup i manju grupu ljudi radi lakše interakcije i učenja.
Postanite i vi jedan od profesionalnih fotografa, kao i mnogi drugi koji su prošli kroz našu školu i obuku, te postali cijenjeni i afirmisani fotografi u BiH i regionu. Svi trenutno zaposleni fotografi u Studiju Mrđenović su upravo bili polaznici koji su se svojim talentom, trudom i zalaganjem izdvojili i dobili priliku za posao.

Obučićemo vas i pripremiti za rad u oblasti:
– digitalni fotoaparati, objektivi, blicevi, filteri i ostala oprema
– portretna fotografija (studijski portreti, poslovni portreti, fotografisanje vjenčanja, fotografisanje djece, foto modeli, poze…)
– komercijalna fotografija (fotografisanje proizvoda, interijera, automobila…)
– stock fotografija (prodaja fotografija preko interneta)
– pejzažna fotografija, arhitektura (dnevne i noćne fotografije sa dugačkim ekspozicijama)
– hdr fotografija
– napredna obrada fotografija u Photoshop/Lightroom-u
– dizajniranje foto knjiga
– izrada i promocija vašeg portfolia, marketing kampanje kako doći do klijenata
– izrada fotografija u našoj foto laboratoriji na mašinama mokrog i suvog procesa (obuka za rad u foto radnjama/studijima)
… i mnogo drugih oblasti i tema koje ćemo preći teorijski i praktično sa preko 30 školskih časova, što bi obuhvatilo fond časova stručnog predmeta u jednoj školskoj godini.

Nastava će se održavati jednom u toku sedmice i trajaće oko 4-5 školskih časova.

 • Početak Foto akademije je 27.10.2020. u 18h
 • Rok za prijave 25.10.2020.
 • Trajanje nastave oko 60 dana (preko 30 školskih časova)
 • Održavanje nastave: utorkom u terminu od 18h, 4-5 školskih časova (zavisno od obuhvaćenih tema koje radimo)
 • Ograničen broj polaznika: maksimalno 8
 • Sertifikat o položenoj obuci u Foto akademiji Mrđenović
 • Svi polaznici imaju obezbjeđen računar iMac 27 inch-a za rad u učionici, kao i fotoaparat na korišćenje tokom obuke
 • Skripta o fotografiji
 • Poklon za svakog polaznika portfolio photobook u vrijednosti od  200 KM sa izdvojenim fotografijama sa obuke, pogodno za prikaz portfolia budućim klijentima
 • Cijena obuke je 750 KM
 • Za ranije prijave do 16.10.2020. cijena je 600 KM (mogućnost plaćanja u 3 rate)
 • Nakon završene obuke nudimo mogućnost zaposlenja u Studiju Mrđenović za polaznike koji se najbolje pokažu, kao i mogućnost rada na pozicijama asistent fotografa na terenu (vjenčana fotografija), a gdje smo samo u zadnje dve godine zaposlili 5 fotografa koji su pohađali Foto akademiju.

Predavač i fotograf: Zoran Mrđenović, (radove i biografiju možete vidjeti na web stranici: www.mrdjenovic.com )
Lokacija: Jevrejska 54, Studio Mrđenović – Banja Luka
Radno vrijeme od 08:00 – 18:00h, subotom od 10:00 do 14:00h

Kontakt br: +387 65 567 162
e-mail: photomrdjenovic@gmail.com

 

 


 


20161004_164006

 

 

 

 

Fotografije iz foto radionica u proteklih 10 godina

 

Studio Mrdjenovic

Photo Print & Design Studio

Vojvode Radomira Putnika 23, Banja Luka

Izrada fotografija, štampa na slikarskom platnu, izrada foto knjiga, uramljivanje slika, foto posteri...